Home

SAMENWERKINGSVERBAND SPORTVERENIGINGEN EN ORGANISATIES DE BENGELE NEDERWEERT

Welkom bij een nieuw item van De Bengele Beweegt! Maandelijks gaat Bennie je tips geven hoe je nog eenvoudiger sportief, gezond en bewust bezig kunt zijn. Lees snel verder voor de Bennie Beweegtip van februari.

Fit de Carnaval door!

De Carnaval komt er aan. De tijd van het jaar om te feesten, genieten en samen te vieren. Vaak zorgen we tijdens deze dagen iets minder goed voor onszelf, waardoor we na de Carnaval ziek kunnen worden. Maar met deze tips kun jij fit de Carnaval doorkomen en na die dagen weer aan de slag.

Drink voldoende water

Zorg er tijdens de Carnavalsdagen voor dat je voldoende drinkt; niet alleen alcohol natuurlijk. Drink ook veel water, vooral tussen de biertjes door. Een vruchtensapje mag ook, maar water is het beste. Alcohol droogt namelijk uit, dus het is belangrijk voldoende (ander) vocht binnen te krijgen. Het kan bovendien de kans op een kater verminderen!

Zorg voor genoeg slaap en rust

Tijdens de Carnavalsdagen willen we het liefst veel feesten en weinig rusten. Zorg toch voor voldoende rust en vooral slaap. Dat geeft je lichaam tijd om te herstellen om er de volgende dag weer tegenaan te gaan.

Beweeg veel

Naast voldoende rust is ook beweging belangrijk. Beweging brengt namelijk stoffen vrij die een positief effect op de weerstand hebben. Begin de dag met een verfrissende wandeling of ga lekker hardlopen. En dans lekker mee op alle Carnavalskrakers en ga mee in de polonaise.

Start met een ontbijt

Start iedere dag met een stevig ontbijt. Lekker spek met ei, maar het kan ook lekker gezond, zoals een volkoren boterham met kaas of kwark met veel fruit. Fruit is erg belangrijk. Dat geeft energie en zit vol vitamines. Dan kom je die dagen zeker goed door!